Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Stilheds retræte ved det naturskønne Vosnæs

16. september 2022 - 17. september 2022

kr.1500

Stilheds retræte ved det naturskønne Vosnæs

“Be still. Stillness reveals the secrets of eternity.” – Lao Tzu

Du inviteres med disse dage til for en stund at være stille, at mærke og sanse langsommelighed og nærvær og livet, som det er i dette øjeblik, til at ’høre’ eller sanse og komme i kontakt med noget, man ofte ikke lægger mærke til i en travl hverdag. Stilhedsretræten giver dig dermed mulighed for at fordybe og integrere din mindfulness og compassion praksis i dit liv.

Mange os og er vant til at tilsidesætte egne behov, når vi møder andre menneskers lidelse, lytte og føle, hvad der kaldes på hos andre og tilbyde vores lindrende nærvær hvert eneste øjeblik. Det gælder særligt professionelle, der arbejder med lidende mennesker, men også alle os andre. På denne retræte handler det kun om dig, hvad du sanser, føler og mærker i krop, sind og hjerte fra det ene øjeblik til det andet.

Livet er altid i bevægelse, alting forandrer sig. Vinter afløses af forår og forår afløses af sommer osv. Den ene dag regner og rusker det og den anden dag skinner solen. Sådan er det også med os.

Når vi fordyber os i mindfulness, kan der opstå både behagelige, ubehagelige og neutrale følelsesmæssige og kropslige oplevelser. Dette er naturlige reaktioner, som vi sammen kan øve os i at byde venligt velkommen. Vi oplever alle lidelse i vores liv. Vi har alle sårede steder, og mange af os bruger mange kræfter på at skubbe dem væk og flygte fra ubehaget. På retræten vil vi nænsomt øve os i ikke at lukke af, ikke at ville fremtvinge bestemte tilstande og reaktioner, men med åbenhed, venlighed, nænsomhed og nysgerrighed øve os i at åbne for alt det, vi indeholder, og som viser sig i det nuværende øjeblik.

De smukke omgivelser og stilheden skaber rammer for en unik situation: at være i stilhed, sammen med dig selv – sammen med andre, i et støttende fællesskab. Det kan give dig mulighed for at mærke dig selv, som du er; for at komme i kontakt med et stille og helbredende sted i dig selv; et sted som altid er tilgængeligt for dig. Og neden under det hele vibrerer en stille strøm af væren og samhørighed. Ofte har vi så travlt, at vi ikke mærker denne lille vibration. Måske vil du møde det i glimt, når du sætter tempoet ned; når du ikke skal være der for andre, og når du bliver guidet til at mærke din krop, åndedræt og hjerte og til at være i nuet igen og igen.

Dagene er for alle uanset erfaring og er tilrettelagt og guidet sådan, at du trygt kan læne dig ind i processen.

Indhold

Vi vil arbejde med de meditationer, du eventuelt kender fra MBSR, og du vil også blive introduceret til nogle få nye øvelser. De praktiske øvelser vil veksle mellem siddende meditationer, kropsscanninger, mindfulness yoga, mindful spisning, loving-kindness og compassion meditationer samt gående meditation i de naturskønne omgivelser ved Vosnæs strand og skov. Med undtagelse af introduktion og afslutning vil dagene foregå i tavshed.

Da vi er to undervisere, vil der være mulighed for individuel vejledning og snak undervejs.

Praktiske oplysninger

Retræten afholdes i rekreative omgivelser lige ned til vandet og skoven hos Lene Jensen, Vosnæsvej 26 8541 Skødstrup.

Parkering foregår på offentligt p – plads 300 m fra kursusstedet.

Tid: Fredag d 16. september kl. 9-17 og lørdag den 17. september kl. 9-16.

Du skal selv medbringe egen frokost. Der serveres kaffe, te, frugt og snacks i løbet af dagen. Medbring løst tøj og indendørs sko eller sokker samt tøj og sko til udendørs brug, vandflaske og håndklæde hvis du vil i vandet i pauserne.

Nærmere info

– Ann på [email protected] eller 61303155
– Lene på: [email protected] eller 28104566.

Der er plads til 10 deltagere.

Pris: 1500 kr. som betales ved tilmelding

Se mere om os her: https://mindfulness-paa-hospice.naervaeromkringdoende.dk/om-os/

Tilmelding

Tilmeld dig stilhedsretræten her

Vi glæder os til disse 2 fordybelsesdage med jer.

Kærlig hilsen Ann og Lene

 

 

Detaljer

Start:
16. september 2022
Slut:
17. september 2022
Pris:
kr.1500
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Mindfulness – Lene Jensen
Telefon
28104566
E-mail
lene@mindfulness-lj.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Vosnæsvej 26, 8541 Skødstrup
Vosnæsvej 26
Skødstrup, Aarhus, Østjylland 8541 Danmark
Telefon
28104566
Se Sted hjemmeside