Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Silent retreat – I skovens stille dybe ro

30. januar 2020 - 2. februar 2020

4700 kr.

30. januar – 2. februar 2020. 4 dage / 3 nætter. 2 dage i stilhed. I Sverige 2,5 times kørsel fra København

Der sker noget helt særligt, når vi tillader os selv at være stille og foruden distraktioner fra relationer, opgaver og vores hverdag. Det er en unik mulighed for at lytte dybt ind i sindet – til det, der allerede befinder sig der, men som er skjult af alt det, du omgiver dig med hjemme i hverdagen. På retreatet her, har du mulighed for at opleve to hele dage i stilhed fjernt fra byens stress og larm, men sammen med andre mennesker. – og i de smukkeste omgivelser i den stille, svenske skov.

Læs mere og tilmeld dig på thildevesterby.com

Vi ankommer torsdag og bruger eftermiddagen og aftenen på at lande i skoven og i kroppen, og så træder vi ind i stilhed, når vi går til ro. Fredag og lørdag vil vi bruge på skiftende siddende og gående mindfulnessmeditationer, en længere silent walk i den smukke skov, kropsscanninger og blid yoga. Vi bryder nænsomt stilheden søndag formiddag, så vi kan spise frokost og afslutte – mens vi taler sammen. Stilheden og retreatets program giver os rum og plads til det, der naturligt viser sig, når vi stopper op og prioriterer væren frem for gøren og fokus frem for distraktion.

Når vi er i stilhed, kan vi tage al den energi, vi ellers bruger på at kommunikere og forholde os til andre og kanalisere den indad.  Vi kan øve os i at vågne mere op til livet, som det er, og som vi direkte oplever det – fra øjeblik til øjeblik.

Mindfulness

Den gennemgående praksis på retreatet er mindfulnessmeditation udfra MBSR (mindfulness based stress reduction). Mindfulness har rødder i yogaen og i buddhismen, og praksissen går i al sin enkelthed ud på at være opmærksom på det, der sker lige nu – uden at dømme det.  Mindfulnesstræning styrker evnen til at være nærværende og accepterende over for os selv og andre og til at rumme de følelser, der viser sig. Vi kommer til at sidde i op til en halv time af gangen, men du kan sagtens sidde på en stol eller ligge på en yogamåtte. Derudover praktiserer vi gående meditation, liggende kropsscanninger samt dynamisk meditation.

Dagene starter med siddende meditation efterfuldt af blide yogaflows, som forbinder os med åndedrættet og vækker kroppen – så den bliver klar til at sidde i meditation igen. Der er ikke nogen forudsætninger for yogaen. Jeg guider forskellige niveauer i stillingerne, og du er velkommen til at springe noget over, hvis du har skader eller skavanker.

Vi spiser lækker, økologisk morgenmad sammen i stilhed, hvorefter du har lidt tid til at slappe af, tage bad eller gå en tur.

Om formiddagen veksler vi mellem siddende og gående meditationer samt en længere silent walk i den smukke skov.

Efter frokosten er der tid til, at du kan tage et hvil, gå en tur i skoven eller måske tage et vinter-dyp i skovsøen – og gå i sauna med udsigt over søen.

Vi mødes igen til meditation og yoga om eftermiddagen. Denne gang til yin-stræk, der stimulerer bindevævet samt restorativ yoga, der tillader hvile. Vi spiser middag sammen i spisesalen, inden aftenens sidste fælles meditation. Herefter bestemmer du selv, om du vil sidde foran brændeovnen eller trække dig tilbage til din hytte elller værelse.

Kun 2,5 timer fra København ligger et nyistandsat retreatsted dybt inde i den svenske skov, hvor vi skal bo i små hytter og være omgivet af den smukkeste natur. Vi skal lave yoga- og meditationspraksis i yogasalen med gulvvarme og med direkte udsigt til den forhåbentligt sneklædte skov omkring os. Den lækre vegetariske mad, serveres i den helt nye spisesal, og snacks og kager indtages i hovehuset, hvor vi også skal varme os ved brændeovnen om aftenen.

Du er  direkte i naturen – og den skal du ud i, når du skal fra din hytte og i bad eller på toilettet. Der er fine bad- og toiletforhold (se billeder) – de ligger bare en kort gåtur væk fra din hytte – så vær altså opmærksom på, at der hverken i toilet eller rindende vand i din hytte.

Forudsætninger

Dette retreat kommer til at være en lille smule mere intenst end mine vanlige retreats pga. stilheden og og forholdsvis lange strækninger med meditation. Det er derfor en fordel, hvis du har prøvet at meditere før. Ikke nødvendigvis på mine klasser eller retreats – men generelt. Du behøver slet ikke at have været i stilhed før, og to dage kan være en rigtig fin indføring denne praksis, før du eventuelt kaster dig ud i længere perioder med stilhed. Du behøver ikke kunne sidde på gulvet og meditere – der er adgang til stole og yogamåtter.

Yogadelen kræver ingen forudsætninger – kun et åbent sind. Du kommer ikke til at slå knuder på dig selv med svære yogastillinger, men jeg lover, at du nok skal blive udfordret. Det er måske snarere i dit indre end i den ydre praksis, udfordringerne ligger. Du kan komme som begynder eller garvet yogi/meditatør, gammel eller ung og ligemegt hvilket køn, du identificerer dig som. Retreatet er for alle, der har lyst til at komme nærmere sig selv.   Er du i tvivl, så send mig en mail på [email protected].

Vi praktiserer ‘noble silence’ hvilket vi sige, at vi ud over ikke at tale heller ikke søger non-verbal kommunikation eller øjenkontakt med hinanden. Du bestemmer selv, om du vil lægge mobilen helt væk, men du opfordres til ikke at bruge den til andet end kamera, når vi er sammen i respekt for dem, der gerne vil have en digital detox.

Er der brug for det, kan dele af praksissen undervises på engelsk.

Transport

Skoven Kalder ligger i Blekinge 2,5-3 timers kørsel fra København. Har du en bil, og har du lyst til at dele benzinudgifter med andre deltagere, kan dette koordineres. Kørslen frem og tilbage kan gøres for blot 250 kr. per person, hvis man er 4 i bilen.

Der er også mulighed for at tage toget til Karlshamn. Det tager ca. 2 timer og 50 minutter direkte fra København H. I Kalshamn kan du blive hentet, hvis vi koordinerer din ankomst med andre deltagere.

Pris

Early bird-pris hvis du booker og betaler 1. oktober 2019

4700,-

Normalpris

5199,-

Normalprisen kan betales i to rater. Skriv i din tilmelding, hvis du ønsker dette.

Ønsker du et enkeltværelse, kan du tilkøbe dette for 800 kr. for alle tre nætter. Ellers sover I to og to sammen i hytter eller 4 og 4 i et stort værelse i hovedhuset. Tilmelder I jer flere sammen, så skriv i tilmeldingen, at I gerne vil sove sammen.

Inkluderet i prisen er: 4 dage og 3 overnatninger, alle måltider, drikkevarer, sauna, kage og snacks, lån af diverse yogaudstyr og 25 timers undervisning.

Rejsen er omfattet af Rejsegarantifonden.

Hvem underviser?

Jeg hedder Thilde og er yogalærer, Life Coach og snart MBSR-lærer (mindfulness based stress reduction) fra Aarhus Universitet. Da jeg startede min egen yogapraksis for snart mange år siden, var det svedig Ashtanga, jeg forelskede mig i. Senere er jeg blevet endnu mere forelsket i den mere mentale og spirituelle del af yogaen og i den blide yoga, hvor der er tid til fordybelse, meditation og overgivelse. Jeg har taget uddannelser inden for vinyasa yoga, restorativ yoga, yogaterapi, yin yoga, gravidyoga, fertilitetsyoga og mindfulness og bruger elementer fra ACT i min undervisning. Oprindeligt er jeg Cand. Mag. Du kan læse mere om mig her.

Det er 7. gang, jeg holder retreat i Sverige, så jeg kender efterhånden stedet og omgivelserne rigtigt godt – og du kan godt glæde dig. Der er magisk.

Jeg glæder mig!

Detaljer

Start:
30. januar 2020
Slut:
2. februar 2020
Pris:
4700 kr.
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Thilde Vesterby
Telefon
21343242
E-mail
thilde@thildevesterby.com
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Skoven kalder
360 10 Ryd
Blekinge Län, Sweden