Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR)

19. marts 2022- 10:00 - 12:30

3750 kr.

Hvad lærer du på kurset?

Alle kan lære mindfulness, da det er vores iboende evne til at rette opmærksomheden ét sted af gangen, i nuet, og uden at dømme, og med en accept af, at tingene er som de er, øjeblik for øjeblik. Vi har også alle en iboende evne til venlighed, empati og medfølelse, som kan fremmes via praksis i kærlig venlighed.

Det er en praksis, som udover at skabe følelsesmæssig og mental ro og overskud, også har mange andre fysiologiske og psykologiske effekter, der får mennesker til at hele, lære og vokse.
Vi lærer at kunne forholde os til det, vi oplever, på en ny og mere hensigtsmæssig måde, som giver en højere grad af indre frihed. Frihed til at kunne være til stede og mærke livet mere direkte gennem sanserne, uden at fanges af sindets vanemønstre, f.eks. bekymringer, beklagelser og fastlåste tanker, eller selvkritiske tanker, som fortæller en for begrænset historie om, hvem vi er.

MBSR er et velstruktureret gruppeforløb som består af 8 ugers træning i kropsskanning, mindful yoga, åndedræts- og stilheds- meditation, gående meditation, psykoedukation og stresshåndtering og daglig nærværstræning, vi kan overføre til alle livets gøremål. De meditative og kontemplative teknikker indlæres og praktiseres siddende, liggende, stående, gående og i bevægelse. Når opmærk- somheden i højere grad centreres i kroppen, øges kropsbevidst- heden, og der bliver mere rum og stilhed i det mentale.

Dette opøver samtidig kapaciteten til at være med mere intense tilstande, hvilket fordrer et sundere mentalt helbred. I lighed med det fysiske helbred kan det mentale helbred trænes og styrkes. Med øvelse fører dette til et mere velafbalanceret liv med større livsglæde og overskud.

Undervejs i forløbet er vi sammen en hel dag i stilhed (retreatdag) og oplever effekten af, at kroppen og sindet falder til ro og vækker nye indre ressourcer.
Som kursusdeltager vil du med fokus på praksis træning i bl.a. at registrere egne reaktionsmønstre oparbejde robusthed og kompetencer, som sætter dig i stand til at imødekomme udfordringer uden at blive negativt påvirket.

Resultatet er, at du i stedet for at handle automatisk på sanseindtryk, lærer at handle bevidst og opmærksomt på en fleksibel måde. Det giver overskud og overblik samt grundlag for ikke at bruge tiden på at undgå det, du ikke kan lide, eller hige efter det, du gerne vil fastholde. Din praksis bliver anvendelig direkte i dit hverdagsliv og i relationen med andre, som et dagligt værn mod belastninger.

Underviser

Rikke Braren Lauritzen
Cand. mag., psykoterapeut, familieterapeut, certificeret MBSR-lærer fra Center for Mindfulness, USA. Har over 10 års erfaring i formidling af mindfulness/MBSR til syge og raske, private og professionelle, børn og unge, familier og arbejdspladser.

Informationsmøde om forløbet

Tirsdag d. 22. februar kl. 17-18 i Medica Pro Stresscenter, Odense C. Vi vil gerne have tilmelding til informationsmødet på tlf. 51 900 502 eller via [email protected]

Tilmelding

[email protected] eller via hjemmesiden: www.medicapro.dk
LÆS MEGET MERE OM KURSET:
https://medicapro.dk/mindfulness

Detaljer

Dato:
19. marts 2022
Tidspunkt:
10:00 - 12:30
Pris:
3750 kr.
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Rikke Braren Lauritzen
E-mail
info@mindfulnessterapi.nu
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Medica Pro Stresscenter, Odense C.
Filosofgangen 25
Odense, Danmark