Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kursus i Mindfulness & Åndedrættet (Vanløse)

2. november 2019- 08:00 - 17:00

Kurset indeholder:

  • 5 moduler á 3,5 timer
  • Der er et begrænset deltagerantal på 12 personer i Vanløse og 10 i Århus.
  • Der vil hver gang være kropslige øvelser, så løst tøj vil være en fordel.
  • Måtter, tæpper, puder og andet udstyr vil være på skolen.

På modulet Åndedræt & Mindfulness forfiner vi kontakten mellem din krop og dit sind. Vi fokuserer på bevidste åndedrætsteknikker, hvor den bevidste sammenhængende vejrtrækning vil være fokusområdet. Du vil gennem øget åndedrætserkendelse og -forståelse lære dig selv bedre at kende.

Rigtig vejrtrækning er den mest grundlæggende form for helbredelse og et af de mest kraftfulde redskaber vi har til træning af mindfulness. Åndedrættet er et af de mest effektive redskaber vi har til at påvirke nervesystemet og undgå stress.

Åndedrættet er hele grundprincippet i at få tilstedeværelse på nuet, og det skaber samtidig en afslapning i kroppen.

Åndedrættet tages nemt for givet, selvom det spiller en central rolle for den måde, vi lever på. Åndedrættet er tæt forbundet med nervesystemet. Det betyder, at du med vejrtrækningen kan påvirke, hvordan kroppen har det.

Når du trækker vejret roligt gennem næsen, aktiverer du det parasympatiske nervesystem, som er med til få kroppen til at slappe af. Modsat kan din vejrtrækning, hvis du er presset, aktivere det sympatiske nervesystem, også kaldet »kæmp eller flygt«-systemet, som groft sagt er det, der udskiller stresshormoner. Indåndingen giver ilt til vores krop og organer, og udåndingen hjælper til at udskille affaldsstoffer.

Datoer: 28. april, 13. maj, 19. maj, 25. maj, 3. juli. Alle dage 16.30-20.

Detaljer

Dato:
2. november 2019
Tidspunkt:
08:00 - 17:00