Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Træning i compassion (TIC) ved Thilde Vesterby

8. april 2022- 08:00 - 10:00

2187 kr.

Træning i compassion (TIC) ved Thilde Vesterby – live online fredage kl. 8.00-10.00 + hjemmepraksis

Compassion er evnen til at lindre lidelse. Der er en ret afgørende skill for os alle – og særligt os, der har med mennesker at gøre – hvad end det er i arbejdet eller privat. Og særligt os, der nogle gange overvældes af vores egen eller andre lidelse og ikke rigtigt ved, hvad vi skal gøre af den. Det bliver måske særligt tydeligt, når vi hører om krig og føler os utilstrækkelige.

Compassion er det mod, vi kan træne, og som hjælper vores hjerter med at åbne sig for en verden, der er så uendelig smuk og samtidig fyldt med forfærdelig lidelse. Det hjælper os med at forbinde os med os selv og med andre, så vi ikke synker ned i håbløshed eller fornægtelse.

Træning i compassion er et 8 ugers manualiseret forskningsbaseret kursus, der nedsætter symptomer på stress, angst og depression og skaber mere trivsel. Det viser forskning fra Dansk center for mindfulness ved Aarhus Universitet. Forskning fra udlandet viser, at træning i compassion kan øge venlighed og omsorg for dig selv og andre, nedsætte bekymring, og mindske stress, angst, og depression. For mig er det en naturlig overbygning på mindfulness – det er det, vi kan stille op med al den mindfulness, vi kultiverer.

Vi skal hverken sidde i lotusstilling eller have bare tæer. Vi sidder hver især hjemme hos os selv – på kontorstolen eller på meditationspuden og træner vores mentale sundhed.

Træning i compassion er det samme program, som jeg og andre underviser i på Aarhus Universitet, og som Dansk center forsker i effekterne af. Kurset giver adgang til at søge optagelse på uddannelsen i compassion ved Aarhus Universitet.

Vi mødes to timer i otte uger over Zoom. Mødegangene er bygget op med guidet meditationspraksisser, undervisning, break-out-rooms og gruppedeling. Vi opbygger et trygt fællesskab, hvor vi deler, hvad der rør sig i os og hvad praksissen vækker hos os. Du får hver uge en indtalt meditation med en varighed på 15-20 minutter, som du opfordres til at lytte til hver dag som hjemmearbejde.

TILMELD DIG HER

Kursets opbygning

Uge 1: Compassion og mindfulness: Det du gør, har en betydning

Mindfulness er en forudsætning for at kunne praktisere compassion. Vi lægger grundstenen for vores compassiontræning via mindfulnesstræning og begynder at undersøge vores opmærksomhed; hvor er den henne? Hvad har den gang i? Er den dømmende eller vurderende? Opmærksomheden skal hjælpe os til at opdage vores egen og andres lidelse.

Uge 2: Bevidsthed i Kroppen: Hvordan føles dit hjerte?

Vi arbejder videre fra sindet, og tager hele kroppen med – men med specielt fokus på hjertet. Vi undersøger, om vi kan opdage, at der er compassion i os. Hvad sker der, når vi arbejder og møder os selv og omverden ud fra hjertet?

Uge 3: Empatisk lidelse vs. compassion: Du bliver glad af at give

Vi undersøger forskellen mellem empatisk lidelse og compassion. Hvad sker der, når vi bliver overvældet af lidelse i os selv eller andres lidelse, og hvad sker der, når vi møder selv samme lidelse med compassion i stedet for? Hvad vil det sige at give compassion?

Uge 4: At være min egen bedste ven: Transformer dårlige omstændigheder til læring

Vi arbejder videre med at undersøge, hvad det vil sige at være sin egen bedste ven. Hvordan ser det egentligt ud, og hvad gør man? Kan man give kærlig venlighed til sig selv, kan man tage imod det?

Uge 5: Compassion for mig selv: Gør hele livet til din compassiontræning

Vi undersøger, hvad der sker, når man begynder at give compassion til sin egen lidelse. Hvilke barrierer er der, hvad gør man, hvad hvis man gerne vil men ikke mener, man kan? 

Uge 6: Fælles medmenneskelighed: Det kunne ligeså godt være dig

Vi kigger nærmere på, om man kan give compassion til mennesker, man ikke kender. Kan man give compassion til mennesker, man ikke bryder sig om, eller som har gjort en fortræd? Kan man give compassion til mennesker, som er så anderledes end en selv, at man tænker, at man intet har tilfælles? Kan vi overhovedet forstå, at vi er ens?

Uge 7: Aktiv Compassion: Relationer er en disciplin

Vi undersøger, hvad aktiv compassion betyder for os hver især. Hvordan ser det ud for os individuelt – hvad gør man? Hvad kan vi hver især gøre for at ændre systemer og strukturer i vores samfund, i verden, som ikke er hensigtsmæssige? Skal vi?

Uge 8: Dedikation: Lev med lethed i en vanvittig verden

Afslutning. Hvad har jeg lært, og hvad tager jeg med mig? Hvor vil jeg starte?


DIN UNDERVISER

Mit navn er Thilde, jeg er yogalærer og samtalepartner og holder kurser og retreats med fokus på yoga, mindfulness og personlig udvikling.

Jeg er uddannet MBSR-underviser (Mindfulness Based Stress Reduction) og Compassion-underviser (Træning i compassion) fra Danske Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet, hvor jeg også arbejder som kommunikationschef og underviser.

Jeg har taget specialistuddannesen i compassion i ledelse og ser stort potentiale i at få compassion ind på ledelsesgangene og i erhvervslivet, men mest af alt synes jeg, det er en muskel, vi alle kan have gavn af at træne. For mig selv har det været udfordrende men livsforandrende at gøre compassiontræning til en del af min daglige praksis – både på meditationspuden og ude i virkeligheden. Og jeg er ydmyg for opgaven for at introducere andre til dette her kæmpestore område, som jeg i høj grad selv er elev i. Det er derfor min fornemste opgave at facilitere et trygt rum, hvor vi kan træne og lære – i en bevidsthed om, at jeg ikke har alle svarene.

Datoer

Fredage kl. 8.00-10.00

08/04

22/04

29/04

06/05

20/05

27/05

10/06

17/06

(Pause den 15/4 , pga påske, 13/05 pga st. bededag og 3/06 pga Heartland)

Sted:

Vi mødes over Zoom. Det er nemt og ligetil, og du får link til vores møderum, når du tilmelder dig.

Pris:

Normalprisen for kurset er 4.375 (der flugter med prisen på Aarhus Universitet). Fordi det er første gang jeg underviser i eget regi, koster det denne ene gang halvdelen:

2.187,-

TILMELD DIG HER

Detaljer

Dato:
8. april 2022
Tidspunkt:
08:00 - 10:00
Pris:
2187 kr.
Begivenhed Kategori:

Sted

Zoom
Danmark

Arrangør

Thilde Vesterby
Telefon
21343242
E-mail
thilde@thildevesterby.com
Se Arrangør hjemmeside