Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Silent retreat – I skovens dybe stille ro

10. september 2020- 15:00 - 13. september 2020- 15:00

5199 kr.

Forær dig selv fire dage, hvor du trækker stikket og erstatter travlhed og udmattethed med stilhed og fordybelse. Fordybelse i mindfulness og fordybelse i dig, så du kan gå livet og øjeblikket i møde i bevidst nærvær, når du vender hjem.

Der sker noget helt særligt, når vi tillader os selv at være stille og uden distraktioner fra relationer og opgaver. Det er en unik mulighed for at lytte dybt ind i sindet. På retrætet her, har du mulighed for at opleve to hele dage i stilhed fjernt fra byens stress og larm, men sammen med andre mennesker. – og i de smukkeste omgivelser.

Vi ankommer torsdag og bruger eftermiddagen og aftenen på at lande i skoven og i kroppen, og så går vi i stilhed, når vi går til ro. Fredag og lørdag vil vi bruge på skiftende siddende og gående mindfulnessmeditationer, en længere silent walk i den smukke skov, kropsscanninger og blid yoga. Vi bryder nænsomt stilheden søndag formiddag, så vi kan spise frokost og afslutte – mens vi taler sammen.

Stilheden og retreatets program giver os rum og plads til det, der naturligt viser sig, når vi stopper op og prioriterer væren frem for gøren.

Når vi er i stilhed, kan vi tage al den energi, vi ellers bruger på at kommunikere og forholde os til andre og kanalisere den indad.  Vi kan øve os i at vågne mere op til livet, som det er, og som vi direkte oplever det – fra øjeblik til øjeblik.

Mindfulness

Den gennemgående praksis på retreatet er mindfulnessmeditation udfra MBSR (mindfulness based stress reduction). Mindfulness har rødder i yogaen og i buddhismen, og praksissen går i al sin enkelthed ud på at være opmærksom på det, der sker lige nu – uden at dømme det. Det handler om at være fuldt til stede med en klar intention. Det vil sige, at vi accepterer det, vi oplever, når vi er fuldt til stede. Mindfulnesstræning styrker evnen til at være nærværende og accepterende over for os selv og andre og til at rumme de følelser, der viser sig.

Målet med mindfulnesstræning kan beskrives som en fysisk og mentalt tilstedeværende krop med et klart sind og et åbent hjerte, der er i stand til at tage beslutninger og handle til gavn for sig selv og andre.

Vi kommer til at sidde i op til en halv time af gangen, men du kan sagtens sidde på en stol eller ligge på en yogamåtte. Derudover praktiserer vi gående meditation, liggende kropsscanninger samt dynamisk meditation.

“Det bedste var at være i stilhed, men ikke at føle mig ensom og ikke at være efterladt alene med indre kaos. Meditationen og yogaen hjalp med at strukturere tanker og følelser, komme tæt på dem og samtidig ikke blive helt overvældet af dem. Det var et virkelig veltilrettelagt program!”

Deltager på sidste silent retreat

Dagene starter med siddende meditation efterfuldt af blid yoga, som forbinder os med vejrtrækningen og vækker kroppen – så den bliver klar til at sidde i meditation igen. Der er ikke nogen forudsætninger for yogaen. Jeg guider forskellige niveauer i stillingerne, og du er velkommen til at springe noget over, hvis du har skader eller skavanker.

Vi spiser lækker, farvestrålende morgenmad sammen i stilhed, hvorefter du har lidt tid til at slappe af, tage bad eller gå en tur.

Om formiddagen veksler vi mellem siddende og gående meditationer samt en længere silent walk i den smukke skov.

Efter frokosten er der tid til, at du kan tage et hvil, gå en tur i skoven eller måske tage et vinter-dyp i skovsøen – og gå i sauna med udsigt over søen.

Vi mødes igen til meditation og yoga om eftermiddagen. Denne gang til yin-stræk, der stimulerer bindevævet samt restorativ yoga, der tillader dyb dyb hvile. Vi spiser aftensmad sammen i spisesalen, inden aftenens sidste fællesmeditation. Herefter bestemmer du selv, om du vil sidde foran brændeovnen eller trække dig tilbage til din hytte elller værelse.

Kun 2,5 timer fra København ligger vores retreatsted. Et nyistandsat retreatsted dybt inde i den svenske skov, hvor vi skal bo i små hytter og være omgivet af den smukkeste natur. Vi skal lave yoga- og meditationspraksis i yogasalen med gulvvarme og med direkte udsigt til den forhåbentligt sneklædte skov omkring os. Den lækre vegetariske mad, serveres i den helt nye spisesal, og snacks og kager indtages i hovehuset, hvor vi også skal varme os ved brændeovnen om aftenen.

Værelserne og yogasalen er nyistandsatte, men du er stadig direkte i naturen – og den skal du ud i, når du skal fra din hytte og i bad eller på toilettet. Der er fine bad- og toiletforhold (se billeder) – de ligger bare en kort gåtur væk fra din hytte – så vær altså opmærksom på, at der hverken i toilet eller rindende vand i din hytte.

Pris

5199,-

Du kan betale i to rater. Skriv i din tilmelding, hvis du ønsker dette.

Ønsker du et enkeltværelse, kan du tilkøbe dette for 800 kr. for alle tre nætter. Ellers sover I to og to sammen i hytter eller 4 og 4 i et stort værelse i hovedhuset. Tilmelder I jer flere sammen, så skriv i tilmeldingen, at I gerne vil sove sammen.

Inkluderet i prisen er: 4 dage og 3 overnatninger, alle måltider, drikkevarer, sauna, kage og snacks, lån af diverse yogaudstyr og 25 timers undervisning.

Rejsen er omfattet af Rejsegarantifonden.

Hvem underviser?

Jeg hedder Thilde og er yogalærer, Life Coach og MBSR-lærer (mindfulness based stress reduction) fra Aarhus Universitet. Da jeg startede min egen yogapraksis for snart mange år siden, var det svedig Ashtanga, jeg forelskede mig i. Senere er jeg blevet endnu mere forelsket i den mere mentale og spirituelle del af yogaen og i den blide yoga, hvor der er tid til fordybelse, meditation og overgivelse. Jeg har taget uddannelser inden for vinyasa yoga, restorativ yoga, yogaterapi, yin yoga, gravidyoga, fertilitetsyoga og mindfulness og bruger elementer fra ACT i min undervisning. Oprindeligt er jeg Cand. Mag. Du kan læse mere om mig her.

Det er vist 9. gang, jeg holder retreat hos Skoven Kalder, så jeg kender efterhånden stedet og omgivelserne rigtigt godt – og du kan godt glæde dig. Der er magisk.

Jeg glæder mig!

LÆS MERE

Detaljer

Start:
10. september 2020- 15:00
Slut:
13. september 2020- 15:00
Pris:
5199 kr.
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Thilde Vesterby
Telefon
21343242
E-mail
thilde@thildevesterby.com
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Sverige
Danmark