Mindfulnessforeningen åbner nu dørene for MBKT-lærere, der fremover inviteres med i foreningen.
Det blev vedtaget på årets generalforsamling i Mindfulnessforeningen. Forslaget kom fra bestyrelsen og har været undervejs i flere år.
Foreningens udvidede medlemsskab vil fremover tilbydes lærere, der har en universitetsuddannelse i:
- MBKT = Mindfulnessbaseret kognetiv terapi
- MBSR = Mindfulness baseret stressreduktion
To typer af medlemsskaber
Beslutningen om at tilbyde MBKT-lærerne et udvidet medlemsskab sker i forlængelse af, at Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet fra efteråret begynder at uddanne MBKT-lærere.
”Fremover vil man kunne få et udvidet medlemskab, hvis man er uddannet MBKT-lærer fra Aarhus, Bangor eller Oxford Universitet,” siger Mindfulnessforeningens formand Birthe Moksha Jørgensen.
Mindfulnessforeningen har to typer af medlemskaber:
- Et basis medlemsskab: For alle med interesse i mindfulness. Det giver adgang til foreningens arrangementer til medlemspriser og adgang til et professionelle netværk.
- Et udvidet medlemskab: Det giver adgang til at have sin egen profil på foreningens webside og at bruge foreningens logo som kvalitetsstempel.
Alle er velkomne
Mindfulnessforeningen følger de internationale standarter i forhold til MBSR og MBKT-uddannelserne. Foreningen går ikke ind og vurderer andre typer af uddannelser.
”Som forening kan vi ikke være en akkrediteringsenhed og vurdere kvaliteten af de forskellige uddannelser. Hvis man har en anden uddannelse, opfordrer vi til, at man henvender sig til UMASS eller de steder der sætter standarderne. Og her undersøger, om man kan blive akkrediteret eller få merit for noget af sin uddannelse, siger Birthe Moksha Jørgensen.
Hun understreger, at uanset hvilken uddannelse og træning man har, er man altid meget velkommen som basis medlem.
”Alle er velkomne. Vi er en forening for alle, der arbejder professionelt med mindfulness. Vi kan tilbyde inspiration, fællesskab og mulighed for at højne sin egen kvalitet som underviser og terapeut, uanset hvilken baggrund man har”, siger hun.
En forening for professionelle
Mindfulnessforeningen har i dag præcis 100 medlemmer, heraf 57 med et basismedlemsskab og 43 med et udvidet medlemskab.
I løbet af det seneste år har foreningen arbejdet på i højere grad at blive en forening for professionelle, der arbejder med mindfulness, fremfor en interesseforening for alle der dyrker mindfulness.
”Det har været et år fyldt med nye ting og vi har forladt meget af det gamle. Vi står i et skifte. Det er en forandringsproces, hvor vi må slippe noget af det gamle og lade noget nyt komme ind”, siger Birthe Moksha Jørgensen.
Retreater på højt niveau
Ønsket om en stigende professionalisme vil blandt andet blive afspejlet i flere tilbud til professionelle, der arbejder med mindfulness. Det vil blive i form af retræter, og inspirations- og undervisningsdage.
“De fleste af vores tilbud er åbne for alle, også selvom man ikke er medlem af foreningen. Et af vores formål med foreningen er at skabe inspiration for mindfulness professionelle og sikre høj kvalitet ved blandt andet at tilbyde nærende praksis-fællesskaber”, siger Birthe Moksha Jørgensen.
For eksempel har foreningen netop holdt et foredrag om compassion ved Nanja Holland Hansen, der forsker i Compassion Cultivation Training (CCT) Og til maj er der arrangeret en hel undervisningsdag med Jens-Erik Risom fra Skolen for anvendt meditation.
“Der er mange tilbud og muligheder, når det gælder retræter i Danmark. Det er også godt, da vi anbefaler, at alle der underviser i mindfulness jævnligt tager på retræte for at sikre dybden i sin egen praksis. Men vi vil også fremover lægge vægt på fortsat at tilbyde et årligt internationalt retræte på højt niveau”, siger Birthe Moksha Jørgensen.
I 2018 afholdt Mindfulnessforeningen et retræte med MBSR- og yogalærer Helen Stephenson. I år har foreningen for anden gang fået senior MBSR-lærer Bob Stahl til Danmark. Han afholder et 7-dages retræte i juni 2019.