Mindfulness kan reducere stress – og mindfulness kan trænes.
Det gælder også på arbejdspladsen.
Som underviser og oplægsholder kan jeg hjælpe med at forebygge stress og styrke mental sundhed i jeres virksomhed eller organisation.
Mindfulness som stressreduktion
Jeg tilbyder inspiration og træningsforløb med udgangspunkt i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR).
Mindfulness-baseret stressreduktion er en evidensbaseret metode med mange års forskning i ryggen. Derfor bliver den anbefalet af både Sundhedsstyrelsen og WHO.
- Sundhedsstyrelsen anbefaler MBSR (mindfulness baseret stressreduktion) til stresshåndtering og fremme af mental sundhed.
- WHO anbefaler mindfulness-baserede interventioner, som MBSR, til at fremme mental sundhed på arbejdspladser, reducere stress samt øge arbejdseffektiviteten.
Skal jeg komme ud til jer?
Jeg afholder oplæg, workshops og træningsforløb i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR).
I kan vælge mellem det originale 8-ugers forløb, som er udviklet af Jon Kabat-Zinn til stressreduktion, og et kortere forløb med fokus på forebyggelse.
Du kan se mere her på siden eller kontakte [email protected] for en uforpligtende samtale om, hvordan jeg kan hjælpe jer.
Målgruppe
Hverken oplæg, workshops eller træningsforløb kræver forhåndskendskab til mindfulness. Indholdet og øvelserne er tilpasset, så alle medarbejdere kan være med.
Alle øvelser bliver guidet som forslag. Det bliver ved hver øvelse italesat, at det altid er ok at springe over eller gøre noget andet.
Mental træning, ikke terapi
I de lange træningsforløb indgår der dialog og gruppebaserede øvelser, men uden at medarbejderne skal dele konkrete oplevelser og udfordringer fra deres privatliv eller fra arbejdspladsen. Det er mental træning, ikke terapi.
På den måde kan træningen i gruppen kan ske i et personligt og trygt rum, hvor man stadig kan bevare en professionel relation.
Oplæg
- Varighed: 60-90 min.
- Deltagere: Intet max.
- Format: Online eller fysisk fremøde
Når vi lukker øjnene for stress og dårlig trivsel, gør vi det kun være. Det gælder både individuelt og på arbejdspladsen. Åbenhed og dialog gør det lettere at håndtere stress i en tidlig fase, før det udvikler sig til sygemeldinger eller opsigelser.
Et oplæg på 60-90 minutter kan bidrage til at skabe dialog og åbenhed omkring stress. Det giver en fælles forståelse af, hvad stress er og en introduktion til mindfulness, som en træning, der kan gøre det muligt at opdage og håndtere stress tidligt. Medarbejderne får mulighed for at prøve enkelte korte øvelser, der bagefter kan bruges i hverdagen.
Workshop
- Varighed: 1,5-3 timer
- Deltagere: 10-30
- Format: Online eller fysisk fremøde
Workshoppen henvender sig til teams eller afdelinger, der gerne vil sætte fokus på stress og trivsel. I får en introduktion til, hvad mindfulness er og en fælles oplevelse af at lave forskellige øvelser sammen. Alle øvelser er fra 8-ugers kurset i mindfulness-baseret stressreduktion.
En workshop kan vare fra 1,5-3 timer. Den første halve time er en introduktion og derefter guider jeg forskellige korte mindfulness-øvelser, som I selv kan bruge bagefter. Øvelserne vil være guidede meditationer, bodyscan og enkle yogastræk, der kan laves stående eller siddende.
8 ugers kursus (MBSR)
- Varighed: 2,5 timer ugentligt i 8 uger eller 1,5 timer per uge i 10 uger
- Deltagere: 10-30
- Format: Fysisk fremøde
8 ugers kurset i mindfulness baseret stressreduktion (MBSR) er udviklet til at reducere stress. Det er videnskabeligt dokumenteret gennem dansk og international forskning.
Forskningen viser, at 8 ugers træning kan give:
- Reduktion af stresssymptomer
- Forbedring af søvn
- Forbedring af koncentration
- Forbedret hukommelse
- Nedsat sygefravær
Jeg afholder både det originale 8-ugers forløb, som er udviklet af Jon Kabat-Zinn til stressreduktion, og et kortere forløb med fokus på forebyggelse.
Kontakt mig på [email protected], hvis du vil høre mere.
Mindfulness på Folkemødet 2025
Mangler I et anderledes indslag på Folkemødet til næste år?
Så forkæl jeres deltagere med en halv eller hel times mindfulness-praksis. Måske som en god start på dagen eller som en rolig stund i løbet af et travlt program? En tid, der kan give ro og nærvær og hvor I kan lade op til de mange oplevelser og aktiviteter.
Det kan foregå i jeres telt, siddende på stole eller bænke i almindeligt tøj. Alle kan være med – min undervisning er lettilgængelig, inkluderende og sekulær.
Der er sjældent stille på Folkemødet, men der må godt være lyde, når vi træner mindfulness. Er der meget støj, kan det indgå i meditationerne, som et fokus for opmærksomheden. At stoppe op – der hvor vi er, midt i larm og kaos – er lige præcis det, som mindfulness-træningen kan.
Ræk ud, hvis du vil høre mere. Kontakt mig på [email protected]
Min baggrund
Jeg er uddannet mindfulness-lærer (MBSR) fra Dansk Center for mindfulness ved Aarhus Universitet, medlem af Mindfulness Foreningens bestyrelse og journalist med 10 års erfaring fra DR.
Jeg underviser i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) og holder oplæg og foredrag. Blandt andet i Undervisningsministeriet, Journalistforbundet, Glostrup Kommune, Hjernerystelsesforeningen og FOF.